Den 21. september inviterer Højer for 4. gang store som små til 'Smag på Marsken'. Ved det ikoniske vandtårn kan du besøge de sydvestjyske ildsjæle i boderne. Programmet byder blandt andet på guidede fugleture i Marsken, byvandring, hestevognsture, foredrag og klimaudfordringer og slagtning af lam.

TØNDERMARSKEN

Der, på kanten af landet og vandet, er man langt væk - men også meget tæt på. I Tøndermarsken sidder man på første parket til at opleve ”sort sol” og fugle, der danser luftballet i formation. 

Her er man tæt på spektakulær verdensarv og naturens elementer, der hiver og giver slip på skift, når det lunefulde tidevand skyller ind og ud igen. Tæt på grænselandets stærke skæbnehistorier - og på små, idylliske byer som Højer med huse med stråtag, stokroser og arkitektur, der er beundrings- og bevaringsværdige. Her mødes man med ”mojn” og sønderjysk gæstfrihed.

Her i Danmarks sydvestlige hjørne danner Vadehavet på smukkeste vis rammen om marskens spiselige skattekammer, der gemmer på udsøgte delikatesser - fra østers til vilde urter og noget af det bedste lam, der findes.

Der er rig lejlighed for at smage på marskens gode råvarer og specialiteter hele året. I juni kan man både se og smage marsklam ved en årlig lammefestival, der finder sted over hele Sydvestjylland. Og hver september samles fødevareproducenter i Højer til Smag på Marsken, hvor man kan få smagsprøver og købe de lokale delikatesser.